Woning verkopen aan opkopers steeds lucratiever in Almere

Waar normaliter Amsterdam, Den Haag of Utrecht bekend staan om het verkopen van een huis aan een opkoper, investeerder of belegger. Is dit fenomeen ook inmiddels de standaard in Almere. Almere is een middelgrote plaats in de buurt van het grote Amsterdam. In Amsterdam zijn veel beleggers actief die woningen hebben opgekocht en inmiddels verhuren binnen de particuliere woningverhuur sector. Echter is dit fenomeen ook goed zichtbaar in randstedelijke plaatsen zoals Almere. Veel mensen kiezen ervoor om een huis in Almere te verkopen op deze manier.

Beleggers en investeerders richten zich op randstedelijke plaatsen

Dit heeft enerzijds te maken met de opkoopbescherming, maar anderzijds met de mogelijkheden van verhuur. Waar de grote plaatsen inmiddels overbevolkt zijn, met onder andere steeds hogere woningprijzen als gevolg. Raken nu ook de randstedelijke gebieden en nabijgelegen plaatsen en zelfs dorpen vol. Met vol bedoel ik dat de vraag groter is dan het aanbod, met forse stijgingen van zowel huizen als bedrijfspanden als het gevolg. Ook het aanbod voor het huren van een huis, zou anders steeds lastiger zijn. Denk hierbij aan concessies die bijvoorbeeld studenten maken bij de keuze om niet per sé in de binnenstad te gaan wonen. Ook studentenpand verhuurders kunnen zich hierdoor in iets minder dure of drukke plaatsen richten.

De verkoop aan een opkoper biedt meer garanties en zekerheid

Tot slot is het zo dat het verkopen van een huis aan een belegger, betere secundaire voorwaarden oplevert. Zo kan de woningeigenaar zelfs na verkoop rustig uitkijken naar een nieuwe woning. Dit in tegenstelling tot een reguliere openbare verkoop, waar na de passeringsdatum u echt direct eruit moet. Deze flexibiliteit levert in feiten een betere en gunstiger positie op voor mensen die wensen te verhuizen. Want hun ontvangen vaak eerst de overwaarde en hebben hierdoor geen dubbele lasten of zelfs een overbruggingskrediet op.