Er zijn veel verschillende vergelijkingssites voor gas en licht: hier vergelijk je energie van de meer dan 30 aanbieders in ons land. De kosten van gas en licht stijgen, en het is heel verstandig om de tarieven goed in de gaten te houden. En ook om te kijken wat je kan besparen als je overstapt. Als je een vast contract hebt, geniet je het eerste jaar bij je leverancier van hoge kortingen. Na dit jaar wordt je contract vaak stilzwijgend omgezet in een nieuw contract met variabele tarieven. Die tarieven liggen altijd hoger dan die in je eerste jaar. Vaak zonder dat je het merkt verlies je dus geld. Zonde, want het is veel voordeliger om over te stappen naar een vast contract bij een nieuwe leverancier. Energie vergelijken loont.

Vergelijk energie en krijg hoge kortingen bij een nieuwe aanbieder

Op een vergelijkingssite voor gas en licht kan je heel makkelijk een nieuwe aanbieder vinden, waar je dezelfde of nog betere voordelen krijgt als in het eerste jaar bij je oude energiebedrijf. Voor nieuwe klanten geldt er bij een energiebedrijf namelijk een hoge korting, die je op jaarbasis vaak zo’n €300 bespaard. Ook zijn er cashbacks en leuke bonus cadeautjes te halen. Het is praktisch altijd de moeite waard om te kijken welke leverancier op dit moment beste aanbieding heeft. De vergelijkingssite houdt daarbij rekening met de grootte van je huishouden, je locatie en je energieverbruik. Overstappen energie is dus zeker aan te raden!

Groene energie afnemen is nu een betaalbare optie

Groene energie is wel in de hoek gezet als een luxe alternatief voor rijke mensen met een ecologisch bewustzijn. We zien echter dat steeds meer mensen veel waarde hechten aan het afnemen van duurzame gas en licht. Door de grootschalige initiatieven die er afgelopen 20 jaar hebben plaatsgevonden op het gebied van opwekken van groene stroom is duurzame energie nu betaalbaar geworden. De tarieven van de meer dan tien verschillende energieaanbieders liggen meestal niet vaak boven die van andere aanbieders.